Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 09-11-2008 21:32
Tasarımda normal derecede eksiklikler ve Render'da ciddi eksikliklerimiz mevcut.
Hangi yazılımda render aldığınızı belirtirseniz daha açıklayıcı olabilir eleştiriler. ''Radiyocity'' olmaması renderlarımızı mekanik çıkmasına sebeb olmuş.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1871 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 10-11-2008 00:43
Öncelikle bu kadar çok görseli upload etmekle uğraştığınız için elinize sağlık, düzeltmeler için benim ellere de sağlık tabii.
Ben önce binanın hangi amaca yönelik olarak kullanıldığını çözmeye çalıştım ama ne kadar başarılı oldum bilemem.
Zemin katı cafe-bar tarzı üst katları ise yaşama mekanları olarak kabul ediyorum.
Sonradan gelen edit: Villaymış yahu, başlığı yeni gördüm.
Girişin hemen önündeki havuz parçasının gözüme yersiz kaçtığını belirtmek isterim ve keşke daha gerçeğe uygun ve ve detaylı çizseymişsiniz, ayrıca çatı döşemesi ve kat döşemelerini de herhangi bir kalınlık vermeden sırf yüzey çizerek geçmeniz bence hemen dikkati çekiyor, diğer yerlerde abarttığınız detaylı modelleme unsurları yerine keşke böyle dikkati çeken ana unsurları tam olarak yapsaymışsınız.
Bakış açılarınız eskiye nazaran gayet güzel, çeşitli koltuk denemeleriniz var, bunları yaparken rahat kullanılıp kullanılmadığına da dikkat ederseniz iyi olur tasarlarken.
Bunun dışında size bir de v-ray'i kullanarak renderlar almanızı tavsiye edeyim ki, gerçeklik açısından daha da bir tatmin edici olsun çalışmalarınız. Teşekkürler, ellerinize sağlık.
Bir de binanın oturduğu zemini, yolları, yeşil mekanları vs.vs. daha iyi belirtirseniz çalışmanız havada duruyor imajı vermeyecektir.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 424 Nereden: Adana Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 10-11-2008 11:59
Açıkçası tasarımınızı beğendim.Kolanlar uçan payandaları hatırlattı bana.Sanki gotik tarzını modern bir anlayışla vurgulamışınız.İç mekan olarak ferah bir ortam yaratmışınız.Farklı malzemlerde ortama güzel bir hava katmış.Tasarımın üzerine biraz daha gidilirse ortaya çok hoş bir şey çıkabilir.
Model olarak yeterli bir seviyede olduğunuzu düşünüyorum.Render alınmış olarak bu tasarımı görmek isterim açıkçası.
Ellerinize sağlık.çalışmaalrınızın devamı dileğiyle...
Başarılar,
Birinci veya ikinci sınıf seviyesinde mimarlık öğrencisi olduğunuzu tahmin ediyorum. Emek ve zaman harcamışsınız. Çok güzel detaylar yaratmışsınız; elinize emeğinize sağlık. Bizimle paylaşmışsınız; çok teşekkür ederiz. Ancak, hem tasarım hem sunum açısından daha katedeceğiniz çok yol var. Gelişmelerinizi takip etmekten ve dilediğiniz (kaldırabildiğiniz) dozda yapıcı eleştrilerle mesleki gelişiminize katkıda bulunmaktan mutluluk duyarız.
Bu Mesajı İmleyin:
Başlığı İzleyenler
0 Üye 1 Ziyaretçi Başlığı Görüntülüyor.Toplam 1 Kişi.