Adresindeki materyaller sanırım oldukça başarılı. Ve v-ray içinde çalıştığı için ara sürüm yani adapte program olmaksızın bu materyalleri uygulayabiliyoruz dimi?
Bİrde kendim materyal atamıştım. ve oldukça küçük çıktılar kaplandıkları yüzeye göre.
Daha önce burdan materyal indirip denedim ama çoğunu program kabul etmedi ve uygulayamadım. Yanılmıyorsam vismat olanları kabul ediyor.
Belki ben bir yerde yanlış yapmışımdır. Bilgisayarın incelikleri konusunda hala yeterli değilim çünkü.
Eğer indirdiğiniz materyalleri kullanabiliyorsanız lütfen bizlere de haber verin sevgili Ali Ceylan.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 11-09-2008 18:28
Materyallerdeki dosyalar *.zip, *.rar ve *.vismat formatlı. içersindeki dosya türü ise dediğiniz gibi *.vismat ve kendine özgü birkaç *.png resim dosyaları ile açılıyor. Ve yine dediğiniz gibi materyalleri import ettiğimde malesef materyale özgü karakteristik özellikler ne yazıkki görünmüyor. Default muş gibi davranıyor. Yani onca indirdiğim materyal ( 600 kusur mb ) boşa çıktı. Aptallık bende aslında. Bİr iki tane indir ve dene dimi?
Yanlız değilsiniz merak etmeyin Ali Ceylan, sizin kadar olmasa da bende 100'e yakın dosya indirmiştim boşa giden
Neyse, belki diğer arkadaşların aynı hataya düşmesine mani olmuş olduk bu konuyu açmakla.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 13-09-2008 12:48
Serap hanım,
Bu gün biraz daha inceledim indirdiğim materyalleri ve şöye bir gelişme gösterdi kendileri ;
Mesela , herhangibir ahşap materyali ekliyoruz ve önizleme de bunu göremiyoruz. Problem bu idi. Fakat, aslında ilgili materyali çağırdığımız klasörde kendi materyal dosyası var. ( jpg, png, vs, ) bu resmi ilgili materyale tekrar atadığımızda materyalimiz karşımızda!, Bump halleri de ( eğer var ise ) aynı klasörde yine mevcut. Birde böye deneyin eğer hala indirdikleriniz duruyor ise.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 22 Nereden: Ankara Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 16.09.08
Mesaj Tarihi 18-09-2008 09:27
Linkte verilen materyallerin hepsini indiriyorum. Kullanımları konusunda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Başka bir konuda bunun anlatımı var mı? Materyal atama ve ayarları ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Konularla ilgili diğer başlıkları inceledim.Tam olarak yeterli gelmedi mesela yüzeye yansıma atamak istiyorken buradaki ayarları nasıl yapacağım? Sadece nasıl yansıma atılacağına kadar olan kısım anlatılmış.Yansıma değerlerini nasıl ve nereden değiştirebileceğim ile ilgili bir anlatım bulamadım! Tekrar teşekkürler.
Düzenleyen: OnurM Düzenleme Tarihi: 18-09-2008 11:14
Bu Mesajı İmleyin:
Başlığı İzleyenler
0 Üye 1 Ziyaretçi Başlığı Görüntülüyor.Toplam 1 Kişi.