Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1871 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 15-06-2008 14:56
Öncelikle bu çalışmasında bize yeşil ve turuncunun, üstüne bir de kahve tonlarının nasıl bu kadar uyumlu bir kontrast içinde aynı mekanda yer alabileceğini gösteren örneklemesiyle bizi bizden aldığı için Serap Hanım' a teşekkür eder, tebriklerimi iletir ve ellerine, gözlerine & bilumum bütün beyin hücrelerine sağlık derim.
O kadar aramama, gözlerimi ekranın herbir köşesinde dolandırmama rağmen ahım şahım pek bir kusur bulamadım, buna rağmen yine de belirtmek istediklerim var tabii.
--Biraz alakalı biraz alakasız bir not: Az önce bir renk uzmanından okudum. Turuncu ile mavi, gül kurusu ile yeşil iyi gider diyordu, şaştım kaldım. --
Önce çok hoş noktalardan başlayayım, mesela turuncu duvardaki yağlıboya? tabloları ne kadar çok beğendim anlatamam, sanki özellikle bu renk bir duvara asılmak için yapılmış kendileri.
Arada, yerdeki halıvari cisimlere de lafımı söylemek isterim, sanki banyolarda kullanılan paspaslara benzemiş, kalın olması bir yana ben de itici bir şeyler oluşturdu, bu belki keskin hatları ve gayet aşırı düzgün formundan ya da renginden kaynaklanıyor olabilir, çözemedim.
Pencereden gördüğümüz kadarıyla dışarısı gayet günlük güneşlik, bu aydınlığı içeride sadece yatağın üstünde veya 2. görselde dolabın yüzeyinde aşırı yoğunlaşmış çok parlak süzülmeler şeklinde görmek beni pek tatmin etmedi açıkçası ama şunu da belirtmekte fayda var, gayet hızlı bir yol katetmişsiniz, o kadar yoğun çalışmalarınızın meyvasını yavaş yavaş topluyorsunuz ve biz de bunlara online tanık oluyoruz, en basitinden en baştaki ışık deneme çalışmalarınızla bunu yanyana koyup baktığımızda takdire şayan bir gayret-azim gösterisini alkışlamamak elde değil.
Makyaj masasının aynasındaki yansımada bir materyal karmaşası var galiba, mirror uygulanmış değil mi aynada? Öyleyse materyal atanmamış bir yeri gösteriyor ve bu da görsel kirliliğe yol açıyor.
Tam yerdeki ahşap parke döşemelerin renginden ve boyutlarından bahsedeyim diyecekken aklıma birden tam zıttı geldi, acaba bir de bu zemin kaplamasını krem rengi bir malzemeden deneyip baksak mı? Ahşap dolapların koyu renklerinin yoğunluğuyla birlikte mevcut kali biraz karanlık ve karamsar yapmış sanki, belki bu krem kaplama değişik opsiyonlar görselleştirmeler kazandırabilir bize, neyse benden bu kadar, elinize sağlık tekrar, sevgiler.
Ne güzel gidiyordu vallahi..Birden yarıda kaldı
Öncelikle güzel görüşler için teşekkür ederim Nesrin Hanım'cığım. Diğer gördüklerinizi de bilahare bekliyorum
Ayrıca verdiğiniz renk bilgileri için de teşekkürler.Bundan yararlanacağım. Zaten bu çalışmamda turuncu-yeşil'i kullanmamın nedeni bir üyemizin bu tonların uygunluğu konusundaki sorusuydu. Hatırlarsınız
Geçenlerde ilginç bir durumla karşılaştım zaten..İpek Mobilya'nın en yeni broşüründe benim yaptığım bir çalışmanın benzerine rastladım. Kol kısmı benim verdiğim ayrıntıyla çok örtüşüyordu. Bu çalışmam modeller kısmına sitemizin yeni açıldığı dönemde eklediğim ve indirilen ( download) tek oturma grubuydu. Bununla bir ilgisi var mı bilemiyorum ama insanın aklına binbir türlü şey geliyor doğrusu. Bende bilinçsizce o kadar çok özgün tasarım yüklemiştim ki..O olaydan sonra model yüklemekten vazgeçtim. En azından özgün tasarım olanları.
Bu konuyu açmanız iyi oldu. Durumu biraz aydınlatmak gerekir..
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1871 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 15-06-2008 16:02
Düzenledim tekrar, son sözlerimi de söyledim aynı mesajın devamında. Darısı yeni yeni çalışmalarınızın başına.
Evet, Ali Ceylan sormuştu turuncu-yeşili, ayrıca bugün Number1 müzik kanalında gördüm; turuncu bir şeritte şarkının adını, hemen yanında yeşil bir şeritte ise sanatçının adını veriyorlar, yani heryerde vuku bulmuş bu turuncu-yeşil kardeşliği.
Hımm. Karşılıklı aynı anda yazmışız anlaşılan..Ben kalanını şimdi görebildim.
Saptamalarınız çok doğru Nesrin Hn.cığım.
İşte bu yüzden size çok güvendim ve fikirlerinizi almak istedim. Söylediklerinizin hepsini yeni çalışmalarda dikkate alacağım. Sağolun
Işık konusunda hızla yol almaya devam edeceğim inşallah. Hala yolun başındayım sanırım. Her geçen gün yeni bir şey öğreniyorum ve eski yaptığımı beğenmiyorum. Hele şu rendersız çalışmalarım o kadar çok gözüme batar oldu ki sormayın. Sunum gerçekten çok önemliymiş.
Sitemiz ve sizler sayesinde katettiğim yol için müteşekkirim.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 383 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 21.04.08
Mesaj Tarihi 16-06-2008 09:47
Serap Hanım Merhaba,
Öncelikle çalışmalarınız için tebrik ediyorum. Daha sonrada render konusunda kısa zamanda katetmiş olduğunuz mesafe için tebrik ediyorum.
Arkadaşların aksine birşeyler söyleyecek olursam bana sakın kızmayın Velhasıl yeşil ve turuncunun bu tonlarını ben pek tutamadım. Birde yatağın üzerindeki çarşaf vs. her neyse onunda yeşil tonlarında olmuş olması bence biraz boğmuş sahneyi.
Pencereden içeri giren akşam güneşi sanırım. Bu konuda şöyle bir tavsiyem olabilir. Renderını alacağınız sahneye göre ışık yönlerini ve açılarını ayarlasanız çok daha hoş görüntüler elde etmeniz mümkün. Bu haliyle güneş ışığını görmesekte olurmuş gibi bir izlenime kapıldım. Fakat şöyle baktığınız taraftan içeriye girecek şekilde olsa idi yani pencereden içeri giren ışık daha bir dik ve konsolun önüne düşecek şekilde olsaydı etkisi çok daha hoş olabilirdi.
Modelleme konusunda iyi olduğunuzu söylememe gerek yok sanıyorum ki. Ayrıyeten tasarımlarınızda da size ait bir tad var. Bu anlamda da tebrik ediyorum.
Son birşey söyleyip kötü çocuk olmayı bırakıyorum. Görsellerde isminizi daha küçük ve köşelere doğru yazmanız, görselle daha bir bütün oluşturur diye düşünüyorum. Tabi yinede siz bilirsiniz.
Ne yazık ki bu rendere sizin dersinizi görmeden yapmıştım ve render konusunda söylediğiniz tüm hatalara katılıyorum. Sanırım zamanla düzelecek. Şu anda eski bir mutfak çalışmamı restore edip rendere hazırlıyorum. Umarım daha hatasız olur.
Renkler konusunda ise bir açıklama yapmak istiyorum.
Gördüğünüz üzere pek alışılagelmiş renkler kullanmıyorum. Çoğu kimsenin yan yana getirmeye cesaret edemediği renkler üzerinde oynuyorum. Bunu kendi evimin dekorasyonunda da uyguluyorum ve site içinde çok olumlu tepkiler aldım. Benden sonra pek çok kişi bunu uyguladı. Hastane gibi bembeyaz duvarlar rengarenk oldu. Evet geleneksel renkleri kullansam belki görsel olarak daha güzel olacak ama bu benim gerçeğim olmayacak. Rengarenk evleri, rengarenk örtüleri,rengarenk mobilyaları seviyorum. Ve gerçek hayatta bu tür renklerde donatılmış evleri çok daha sıcak buluyorum.
Sanırım pek çok kişiye de aynı elektriği vermişim. Badana-boya yapılırken , mobilya yada eve bir eşya alınırken renkler -biçimler konusunda bana danışılması hoşuma gidiyor.
Tasarımlarımdaki renk cümbüşüne sizi de alıştıracağım galiba
Ruhum renkli ben ne yapayım Bu da " Serap " tarzı anlayacağınız
Yazı konusunda aslında size katılıyorum. İlk çizimlerimde ufacık ve sağda yazıyordum. Ancak kopyalanabildiği için bir bakıma kendi çapımda önlem almaya çalışarak büyüttüm-ortaladım. Ayrıca araştırmalarımda özgün tasarımlar üzerinde hep bu şekilde yazıldığını gördüm. Belki biraz daha şeffaflaştırsam daha iyi olacak gibi..
Tüm görüş ve önerileriniz için sağolun. Bir kulağımdan girip diğerinden çıkmıyor merak etmeyin.
Render konusunda pek bir fikrim yok , ama başarılı oldugunuzu düşünüyorum. Renklerde yakaladığınız uyum ise süper , Yatak başında kullanmış olduğunuz tablolar çok etkileyici fakat bunun yanında yatak ta ki yeşil ve "yeşilimtirak" kahve tonu bütün hevesimi kırdı . Birde o aplikler sanki oraya sıkışmış emanet duruyor, ateş alıp gidecekler gibi bir his veriyor bana. Bir de madem 15-20 cm derinlligi olan bir yatak başı yaparsınız neden ışık bandı uygulamazsınız merak içindeyim Genel olarak başarılı buluyorum. Tebrik ederim
Düzenleyen: Abdullah Düzenleme Tarihi: 19-06-2008 11:27
Render konusunda pek bir fikrim yok , ama başarılı oldugunuzu düşünüyorum. Renklerde yakaladığınız uyum ise süper , Yatak başında kullanmış olduğunuz tablolar çok etkileyici fakat bunun yanında yatak ta ki yeşil ve "yeşilimtirak" kahve tonu bütün hevesimi kırdı . Birde o aplikler sanki oraya sıkışmış emanet duruyor, ateş alıp gidecekler gibi bir his veriyor bana. Bir de madem 15-20 cm derinlligi olan bir yatak başı yaparsınız neden ışık bandı uygulamazsınız merak içindeyim Genel olarak başarılı buluyorum. Tebrik ederim
Yorum için çok teşekkürler Abdullah Bey,
Bu nevresim rengi pek kimseyi açmadı galiba Ama inanın çevremdeki bayanların en çok tercih ettiği renklerden biridir . Belki onların da ruhu benim gibi renkli olduğu içindir. Beylerin bu tür renklere bakışı biraz farklı biliyorum. O yüzden yadırgamıyorum. Bir dahaki sefere beylerin zevklerini de düşüneceğim söz
Işık bandına gelince,bir kaç yatak projemde yer vermiştim.Hatta modeller içinde de biri var sanırım.( Tek kişilik yatağa uygulamıştım ) Ama kızım pek beğenmemiş,hastane yataklarına benzetmişti. Biraz bundan etkilenmiş olabilirim. Işık bandından ziyade aplik çizerken yanlış bir model uygulamış gibiyim. Diğer yatak odası projemde aplikler çok uyum sağlamıştı ama bunda biraz göze batıyor sanırım. Dikkatli bakınca haklı olabilirsiniz diye düşündüm. Bunu diğer projelerimde dikkate alacağım. Bu yüzden tekrar teşekkürler.
Bu Mesajı İmleyin:
Başlığı İzleyenler
1 Üye 1 Ziyaretçi Başlığı Görüntülüyor; mubuto,izliyor... Toplam 2 Kişi.