İnternetten bulduğum bir fotoğrafı modelledim.Bitkiler dışındaki bütün modellemeler bana ait.Amacım 3d görselleştirme üzerine kendimi geliştirmek.
Eleştirileriniz bekliyorum...
Hepinize teşekkürler.
Modelleme programı:sketchup
Render:Maxwell render
Render süresi:4 saat
Önemsiz birkaç detay dışında aynısı olmuş. Villanın asma çatı katını fark etmemişsiniz sanırım. Diğer villa ile mesafesi biraz kısa. Girişteki kolonun iki yanındaki kemerlerin eğimleri aynı değil. Biraz iki resim arasındaki 7 farkı bulun oyununa benzedi sanırım.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 17-11-2008 10:25
Biraz kamera açımızda problem var gibi. Yani aslında gerçeğine uydurmak için yapmışsınız fakat, birde biraz daha perspektif hali ile render alın bakalım o zaman nasıl çıkacak? Bence gayet güzel olacak.
figenburcu yazdı:
Önemsiz birkaç detay dışında aynısı olmuş. Villanın asma çatı katını fark etmemişsiniz sanırım. Diğer villa ile mesafesi biraz kısa. Girişteki kolonun iki yanındaki kemerlerin eğimleri aynı değil. Biraz iki resim arasındaki 7 farkı bulun oyununa benzedi sanırım.
İlginize teşekkürler , figenburcu
Evet benim gözümden kaçan ayrıntıları yakalamışsınız.İnternette mimari jpg görseli araya araya bir hal oldum.Amacım biraz detayı olan ama fazlada ağır gelmeyecek bir model bulmaktı.
Figen hanım, biz de www.sketchup.gen.tr üyeleri olarak, hafta da bir modeli yarışma yaparak modellesek, nasıl olur acaba?
Düzenleyen: arz77 Düzenleme Tarihi: 17-11-2008 21:10
nesriny yazdı:
Bize yakın cephedeki ışık kontrolden çıkmış gibi, yoksa gerisi şahane gözüküyor.
Işık ayarı :Güneş ışığı olarak -Türkiye- İstanbul bölgesi - temmuz ayı -saat 14:00 a ayarlı.Renderlarda en güzel sonucu öyle aldığım için pek değiştirmiyorum.Ama bencede biraz fazla kaçmış.
Nesrin Hanım, özellikle ilk modellememde bende bıraktığınız etkiden dolayı;sizden çok daha fazla eleştiri bekliyorum.Ama bu defa biraz daha iyi oldu galiba modelleme ,fazla eleştirmemişsiniz.
Sizin ve diğer arkadaşların model ve renderlarımda gördüğü her eksi bana iki artı olarak geri dönüyor.Kendimi daha iyi geliştirme fırsatı buluyorum.
Teşekkürler arkadaşlar.
Daha iyi çalışmalarda görüşmek üzere...
Bu Mesajı İmleyin:
Başlığı İzleyenler
2 Üye 1 Ziyaretçi Başlığı Görüntülüyor; tmr_026,marangozzz,izliyor... Toplam 3 Kişi.