Üye Girişi

Kullanıcı Adı:  Parola:    Kaydol |  Kayıp Parola

Başlığı Görüntüle

SketchUp Türkiye » SketchUp Destek » Render » Render Programları
SketchUp+IRender
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

120 Hafta Önce 06:14 ÖS SketchUp+IRender | Düzenleyen st-archy 119 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

buyser
Yönetici

Katılım Tarihi: 03.04.08
Bugün denemek amaçlı IRender yükledim. ( 30 gün deneme versiyonu)

Diğer denediklerime göre daha hızlı ve gerçekçi geldi bana.Diğerlerinde çok fazla doku değişikliği ve deformasyon oluyordu ayar yapmadan render aldığımda.. ( Podium ve V-Ray)

Dikkat ederseniz; bu resimde de duvardaki oval tablolardan ikisinde de aynı metariali kullandığım halde render aldığımda bunlar duvar renginde çıktı..

Resimi Renderdaki hataları görmeniz ve bana yol göstermeniz açısından ekledim.

Aramızda IRender kullanan arkadaşlar varsa ayarlar konusunda bana yardımcı olabilirse çok sevineceğim.

Teşekkürler

img221.imageshack.us/img221/962/yatakodasub0.jpg
Ayşe Serap Buyurgan

"Her kışın sonu baharmış..."

120 Hafta Önce 09:18 ÖS RE: SketchUp+IRender | Düzenleyen SketchUp 120 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Katılım Tarihi: 02.04.08

Uyarı seviyesi 0
Sevgili buyser, sketchup'ta pek render ile ilgilenmiyorum açıkçası ama bu materyali kabul etmeme sorununa bir çözüm bulmaya çalışacağım. Elinize sağlık bu arada. Çok hoş gözüküyor genel olarak Smile ( Pembe rengi sizin için yaratılmış olmalı Smile )

Eklenti: Gerçeğe yakın ayna materyali yok mu acaba ?

Eklenti 2: Gardrobun sağ kapağında sanki biraz yansıma var gibi gözüküyor, demek ki ayna materyali de yaratılabilir diye düşünüyorum ?

Eklenti 3: IRender'ın toolbarlarını görünce hatırladım, ben bir ara denemiştim bunu, hem ayna materyali de var bunda. (taktım bu ayna mevzusuna galiba. )

Eklenti 4: Bence siz o duvar dokusunda çıkan tabloları silin, düzgün çıkanları alın oraya kopyalayın şimdilik, soruna çözüm buluncaya dek. Smile

Eklenti 5: Genel aydınlatma yerine lokal aydınlatmayı da deneyebilirsiniz, yatak ucu lambaları yaratılabiliyormuş, bir çok seçenek mevcut...

Eklenti 6: Çok kararlıysanız bu programda kurayım ben de, hem öğrenirim hem anlatırım burda diyeceğim ama sanırım vray'i anlatsak daha mı faydalı olur, ne dersiniz ? Ben de kararsızım hangisine başlasam Smile Smile Smile

Kolaylıklar dilerim...

120 Hafta Önce 10:47 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

buyser
Yönetici

Her bir satırınızı dikkatle okudum Nersin Hn.cığım, elinize-dilinize sağlık..

Ben render konusunda çok acemi olduğum için her satırı birşeyler öğrenmek için kullanıyorum.

Daha önce SU Pro sorunum vardı. Free SU kullanıyordum ve istediğim exportları alamıyordum. Onu hallettim,artık Pro SU 'ya başladım.Dolayısı ile diğer Renderlara daha rahat girebilirim.
Siz sırf bu render için kendinizi yormayın. Belli ki fazla kullanılmıyor şimdilik.
Siz hangisini en açık anlatır,eğitimini verirseniz ben ona yönelirim,sorun değil.

Sizede kolaylıklar diliyorum..

Sevgiler Smile

Ayşe Serap Buyurgan

120 Hafta Önce 10:54 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
Hmm..
Evet pek fazla kullanılmıyormuş, sizin sorununuzla karşılan da pek yokmuş, ben derim ki vray konusunda özelleşelim. Yakında özelleşiriz merak etmeyiniz. Smile Diğer arkadaşlarımız da yardımcı olurlar eminim. Smile
SU pro konusu hakkında da size özel mesaj yazacaktım ama madem sorununuz kalmadı, tamamdır o haldeyse. Smile Güle güle kullanın, nice nice güzel işler çıkarın Smile

Not: Mobilyalar da sizin tasarımınız galiba, etkilendim açıkçası, monotonluktan çok uzaklar Smile

Sevgiler.Pfft

120 Hafta Önce 02:25 ÖS RE: SketchUp+IRender | Düzenleyen figenburcu 120 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

figenburcu
Yönetici

Katılım Tarihi: 21.03.08
Vray sizde vardı zaten Serap hanım, değil mi? Sitede "beyza" isimli bir hazır vray ayarları yüklü model olacak. Bir deneyin.

120 Hafta Önce 04:21 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

buyser
Yönetici

Çok teşekkür ederim Nesrin Hn.cığım.. Benim çalışma alanım mobilya üzerine biliyorsunuz.. Mobilya üzerine pek çok program var ama ben SU 'yu seçtim. Smile
Birde sayenizde Render olayını çözersem değmeyin keyfime.

V_ray konusunda hepiniz uzmansınız. Bende bundan yararlanmaya çalışacağım.

Beyza dosyasını indirip inceleyeceğim Figen Hn.cığım. Bu konuda size geri döneceğim. Sağolun.

Ayşe Serap Buyurgan

120 Hafta Önce 05:09 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

figenburcu
Yönetici

Katılım Tarihi: 21.03.08
Çözünce haber verin Serap Hanım. Ek bilgiler vereyim sorularınızla paralel; herkes yararlansın.

119 Hafta Önce 10:17 ÖÖ RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

celo34
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 19.05.08

Uyarı seviyesi 0
ırender programında mirror komutu var onu seçersen büyük oval aynı gibi gözükür. seçimi yap sağ tıkla ırender material yeri tıkla gerisini sen çöz. atama ordan yapılıyor. çizdiğin her şekli gruplarsan bu sorunla karşılaşmazsın sanırım diğer küçük ovalleri görmüyor bakmadan birşey de net söyleyemem. umarım açıklayıcı olmuştur

119 Hafta Önce 11:05 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

buyser
Yönetici

Teşekkür ederim sayın ~celo34.
Ancak Irender kullanıcısı az olduğundan V_Ray'a yöndeldim. SU kullanıcıları genelde V-Ray'ı tercih ediyor. Bu yüzden IRender'e sildim.
V-Ray konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Ayşe Serap Buyurgan

119 Hafta Önce 10:09 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Katılım Tarihi: 09.05.08
^buyser
Size; İç mekan renderleri için kullanabileceğiniz çok pratik bir program ''artlantis'' tavsiye edebilirim.

119 Hafta Önce 10:12 ÖS RE: SketchUp+IRender | Düzenleyen SketchUp 119 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
Buyser Hanım'ın kafası karışacak, Irender bir yandan, v-ray+ podium bir yandan. Bir de üstüne artlantis. Smile

119 Hafta Önce 10:16 ÖS RE: SketchUp+IRender | Düzenleyen HGA 119 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

irender araştırdım biraz. Ama gerçekten de çok az. Gördüğüm kadarı ile çokda başarılı sayılmaz. v-ray da da ayarlarla boğuşmak ve yapılan ayarları görmek için illa ki render yapmak lazım. ( profesyönel olduktan sonra tabikide v-ray rakipsiz ). Artlantis gerçek zamanlı render özelliği sayesinde ne yaptığınızı anlık olarak görebiliyor, ve pratik menüleri ile fazla kafa yormuyorsunuz. Ama tamamen hissi bir yazılım.

119 Hafta Önce 01:17 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

buyser
Yönetici

nesriny yazdı:
Buyser Hanım'ın kafası karışacak, Irender bir yandan, v-ray+ podium bir yandan. Bir de üstüne artlantis. Smile

Offf vallahi gerçekten kafam karıştı.. Sistemimde V_Ray pro olduğu için elbette önceliği ona tanıyacağım.
Ama gerçekten V_Ray konusunda sonuçları görmek için beklemek çok zor oluyor..
Dün tüm dökümanları okumaya çalışarak kendi çapımda bir ayar yaptım ve saatlerce Render'in bitmesini bekledim.Ne kadar uzun sürdü.
Üstüne üstelik birde tam bitmek üzereyken uyku haliyle yanlışlıkla çıkmayayım mı ? Gitti güzelim Render..Smile
Hadi bugün sil baştan..
Öğreneceğim..Hiç yolu yok bunun.. Smile
Ayşe Serap Buyurgan

119 Hafta Önce 11:17 ÖÖ RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Artlantis....
Açtığım başlık altındaki renderlerin her biri ortalama 15 dakikA!!!!

118 Hafta Önce 04:53 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

mimkar
Üye

Katılım Tarihi: 30.05.08

Uyarı seviyesi 0
Sketcup da tüm çalışmanızı monochrome modda görüntülerseniz çalışmanızda bazı yerlerin default renk yani krem rengi gibi bir renkte bazı yerlerin ise mavi renkte olduğunu göreceksiniz.Mavi gördüğünüz yüzeyleri seçin ve sağ click reverse face yapınız ve birde bu şekilde render alınız.Tahminen sorununuz düzelecektir.monochrome modu view menüsü altında face style çek meüsünden ayarlayacaksınız.Modellerinizi başka render programlarına export ettiğinizde bu ayarlamayı yaparsanız,materyal kaplarken pek sorun ile karşılaşmazsınız.

118 Hafta Önce 05:06 ÖS RE: SketchUp+IRender
Kullanıcı Avatarı

mimkar
Üye

Uyarı seviyesi 0
İlla ki bir render programı kullanacağım diyorsanız ücretsiz ve iyi bir ayarlama ile vrayi aratmayacak olan kerkythea renderi öneririm.Kerkythea sitesine girerseniz yapılan çalışmaları,programı ve sketchup exporter pluginini temin edebilirsiniz.Ayrıca tutorialler ve hazır materyaller vs... birçok şeyi ücretsiz olarak indirebilisiniz.Saygılarımla...

118 Hafta Önce 05:12 ÖS RE: SketchUp+IRender | Düzenleyen st-archy 118 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

mimkar
Üye

Uyarı seviyesi 0
Kullanımı biraz zor olan Povray ve İndigo Render de ihtiyacınızı görebilir.
Tüm bu saydığım renderler ücretsizdir bu arada.
Ayrıca hepsininde SketchUp programına plugini vardır.
Saygılarımla...

Atlanilacak Forum:

RSS - WeblinkleriRSS - MakalelerRSS - Haberler