Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1871 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 24-05-2008 20:21
Ek bilgi olarak Sketchup uzantısı olan 'layout' programı ile aynı autocad'inkine benzer sistemle aynı çıktı üzerinde farklı ölçeklerde ve farklı bakış açılarında printout almak mümkün.
Bir diğer ek bilgi ise, eğer isterseniz, tabii gereksiz ama, çiziminizin sketchup içerisinde scale ile ölçeğini değiştirebilirsiniz, ölçek değiştirmek için 'scale' komutundan daha kolay çalışır bir yöntem de var, onu da şu linkten öğrenebilirsiniz.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1871 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 19-11-2008 09:56
harun99 yazdı:
Ben Sketchup ta ölçekli çıktı almak istiyorum ama söylediğiniz 4-5 nolu kısımlar etkin değil. ne yapmam gerekiyor?
teşekkur edeerim.
Evde ve ofiste denedim, bende de çıkmıyor artık, acaba deneme sürümü olduğu için mi böyle diye düşündüm, biraz kurcalamam gerek, ilginç bir durum sanki.
Mesaj Tarihi 21-11-2008 20:03
E sorun çözüldü gibi o zaman. Ben sorunsuz o işlemi yapabiliyorken normal versiyon kullanıyordum, demek ki sadece deneme sürümünde yapılamıyormuş. Elden birşey gelmez.
Bu Mesajı İmleyin:
Yazar
RE: Ölçekli çıktı almak için ayarlar nasıl olmalı?
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 424 Nereden: Adana Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 26-11-2008 15:41
O komutları kullanmadan şu şekilde çıktı alabilirsiniz;
ilk başta çizim alanını çıktı alacağımız pozisyonda ayarlıyoruz.Sonra cetveli(tape measure)seçip ekranın en üst köşesinden en alt köşesine kadar ölçüyoruz,örneğin 2000 değerli bir sayı(cm veya metre) çıktı.Daha sonra yazıcı önizlemesine giriyoruz,orada hide ve wide ölçü giriş kutuları var ,biz yüksekliğini ölçtüğümüz için hide değerine hangi ölçüde çıkarmak istiyosak mesela 1/100 ölçüde çıkaracağız ölçtüğümüz 2000 değerini hide kısmında 20 yazıyoruz (cm veya metre hagi ölçü değeri kullandıysanız) sonra yazıcıdan çıkartıyorsunuz, bu kadar.
Bu Mesajı İmleyin:
Yazar
RE: Ölçekli çıktı almak için ayarlar nasıl olmalı?
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 20 Nereden: Ankara Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 04.11.08
Mesaj Tarihi 04-12-2008 00:51
Açıklamalarınız için teşekkurler sorun çözüldü.....
Ancak nesrin arkadaşımızın belirttiği 4-5 nolu kısımlar ın neden etkin olmadığını hala anlamış değilim..??
Merhaba.
Çıktı almak için 8 saatlik Sketchup Pro sürümünü yükledim. Sketchup çizimini Autocade export ettikten sonra , autocad üzerinden çıktı almayı denedim. Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım.
3 boyutlu objelerin bütün çizgileri çıktıdada yer aldı. Bir başka deyişle , bir küp düşünün aksonometrik baktığımız zaman arkada kalan çizgileri görmeyiz öyle değil mi ?
Ama benim çıktımda objelerin arkada kalan yüzeylerindeki bütün çizgiler görünüyor. Dolayısıyla her çizginin görünür olması elde etmek istediğim durum değildi.
Nasıl düzeltebilirim.?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Düzenleyen: Semih Borva Düzenleme Tarihi: 19-12-2008 02:56
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 19-12-2008 10:42
Semih Borva yazdı:
Merhaba.
Çıktı almak için 8 saatlik Sketchup Pro sürümünü yükledim. Sketchup çizimini Autocade export ettikten sonra , autocad üzerinden çıktı almayı denedim. Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım.
3 boyutlu objelerin bütün çizgileri çıktıdada yer aldı. Bir başka deyişle , bir küp düşünün aksonometrik baktığımız zaman arkada kalan çizgileri görmeyiz öyle değil mi ?
Ama benim çıktımda objelerin arkada kalan yüzeylerindeki bütün çizgiler görünüyor. Dolayısıyla her çizginin görünür olması elde etmek istediğim durum değildi.
Nasıl düzeltebilirim.?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu sorundan ben de mustaribim. Cevabını birlikte bekleyelim
Mesaj Tarihi 20-12-2008 10:13
Export ederken 3D model yerine 2D grapfic sekmesini seçiyorsunuz değil mi? Ve ayrıca 'camera' sekmesinde 'perspektif' modu yerine 'parallel projection' modunun seçili olması lazım kesinlikle. Sizin ayarlarınız nelerdi?