| 54 Hafta Önce 06:37 ÖS |
Ofis Çalışmam | Düzenleyen
st-archy 52 Hafta Önce
|

ouxcity Saygın Üye

Katılım Tarihi: 27.09.08
 |
SU'da çizildi, V-ray'de render alındı.

|
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 07:03 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

elbruz Üye

Katılım Tarihi: 17.06.09
 |
Herkes tırmanamaz o merdivenleri.. Çok dik değil mi?
With this dance even dead can be rivived. |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 07:15 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

ouxcity Saygın Üye

|
o ilk kattan üçüncü kata olan merdiven ikinci kattan üçüncü katada var o içten ve daha kısa |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 12:38 ÖÖ |
RE:
Ofis Çalışmam |

ssg Üye

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
oux o merdıvenı doner merdıven yapsan bence daha uygun olur sankı, cok dık yaw o merdıven ama genel tasarım bence ılgınc...
...................Kirlenmek Güzeldir!!!.................... |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 12:39 ÖÖ |
RE:
ssg 54 Hafta Önce
|

ssg Üye

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
bır de o son kat yazın saunaya doner gunes kırıcı genıs bır sacak falan yapsan golgeye almak lazım onu... Ofısımı boyle bırsey mı yapsam ama daha genıs lazım bana
...................Kirlenmek Güzeldir!!!.................... |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 09:35 ÖÖ |
RE:
Ofis Çalışmam |

nesriny Yönetici

Katılım Tarihi: 02.03.09
|
Oux, çok şaşırdım.    |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 09:39 ÖÖ |
RE:
Ofis Çalışmam |

yasinx76 Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 18.05.08
 |
Yerçekimi ile adeta alay etmişsin. Tasarımın çok güzel ama, sağlamlık yönünden insana güven vermiyor. Tak kenardan kolonlu bir ofisin içinde sallanmadan durmak için baya bir dikkatli olmak lazım. Sanıyorum ki o merdiven de, yukarıda durmayı hak edenleri, etmeyenler arasından elemek için konulmuş oraya. Daha bir geliştirerek, gizli kolonlar yerleştirerek, sağlamlığını arttırarak ve ofislerin kullanım özelliklerini arttırarak yeniden bir derleme yapılabilir. Küpeşteler, gölgelikler eklemelisibiz. Merdiven ile tasarımınızı bozmuşsunuz. Üstelik, yaklaşık iki kat yükseklik ve sadece 16 basamak. Kısa bir işlem; İki kat yüksekliği ortalama 5,5 - 6 m /16 basamak = 35 cm yükseklik. Bu ölçü bir basamak için çok fazla. Arabanın önünde ki duvarın havada olması bilerek yapılan birşey mi?
Her zaman söylemişimdir, sizin hayal gücünüz ve tasarımlar da gösterdiğiniz başarı çok güzel. Bence, bu tasarımın eksiklerini giderip bir maketini oluşturun. Gidip noter de tastikletin ve pazarlayın.
Duyulmaz çığlıklarım, en sessizinden onlar.. |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 09:39 ÖÖ |
RE:
nesriny 54 Hafta Önce
|

nesriny Yönetici

|
Bence taşımaz. Göründüğü kadarıyla, üst katın yükünü ağaşı transfer eden sadece bir perde kolon var. Konsol monsol da bir yere kadar çalışır. Görünmeyen sağ cephede de varsa taşıyıcı o zaman iş değişir tabii.  |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 10:31 ÖÖ |
RE:
Ofis Çalışmam |

st-archy Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 07.03.08
|
Çok özensiz bir çalışma olmuş. |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 12:12 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

ouxcity Saygın Üye

|
elimden geldiği kadar özendim |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 01:41 ÖS |
RE:
nesriny 54 Hafta Önce
|

nesriny Yönetici

|
Oux sana ödev vereyim, içinde nerdeyse her bir iki ya da 3 katta, düzensiz gibi görünen ama aslında kendi içinde belli bir sistematik barındıran teraslar kat bahçeleri iç bahçeler içeren günümüzde ekolojik adını taşıyan gökdelen tarzı birşeyler tasarla bakalım. Yine bu yukardaki çalşmanın mantığında olabilir, düşünce tarzı güzel ama ayaklarının biraz yere basması lazım. Hadi kolay gelsin.  |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 02:34 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

eternal333 Üye

Katılım Tarihi: 16.07.09
 |
strüktürel olarak pek mümkün değil gibi gözüküyor bu sistemin calışması . ayrıca merdivene korkuluk yaparsan ve üst kattaki merdivenden cıktıktan sonraki platformada parapet duvarı yada korkuluk tarzı birşey yaparsan orayı kullanacak insanlar aşağı düşmezler   |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 04:58 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

st-archy Süper Yönetici

|
ouxcity tarafından yazılan metin:
elimden geldiği kadar özendim 
Nereye özendin, bir anlatabilir misin?
Ben özenilmiş, üstünde çalışılmış pek birşey göremedim.
Binanın bu şekilde ayakta durması için çelikten yapılması, binada yaşayacak olan insanların da uçabilmesi gerekiyor.
Kırmızı araba ile bir kaç tane peyzaj unsuru mu sizin özendiğiniz nokta?
Ortalama bir SU kullanıcısının 20 dakikasını almaz bu veya benzeri birşey çizmek; fonksiyonelliği bir kenara bıraktım sadece tasarım açısından değerlendirin diyorsanız orası başka. |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 05:07 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

eternal333 Üye

|
Ya bence eleştirilerde daha hoş görülü olmak lazım en azından ouxcity e karşı.. hiç bir tasarım eğitimi almamış mimari yada strüktürel bilgiye sahip değil şu an o yüzden bu tarz hatalar daha çok tolerans gösterilebilir.. ama aynı projeyi bi mimar tasarlayıp eklese odunla dövsek yeri var kanaatindeyim  |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 06:20 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

ouxcity Saygın Üye

|
bana göre değişik bir çalışma oldu st-archy tasarım açısından değerlendirebilirsiniz çünkü daha önceleri bu şekilde tasarımlar yapmamıştım |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 06:51 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

elif Yeni Gelen

|
ilk gozume carpan ust katin acik mekan olmasi ki orada bir merdiven var, hava kosullari goz onunde bulundurulursa uzerinin acik olmasi dogru degil..ama yinede fikir orjinal |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 07:35 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

st-archy Süper Yönetici

|
Kızmadım ben, üzdüysem özür dilerim.
Tasarım açısından bakıldığında gözüme fena görünmüyor, gelişmek için hayalgücüne ihtiyacımız var, bunun farkındayım.
 |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 08:48 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

Semih Borva Saygın Üye

Katılım Tarihi: 08.07.08
 |
Belki farklı yönlere dağılmış katları biraz daha toparlayabiliriz kendi içinde.
Merdiveni binayla uygun tasarlayabiliriz. Geliştirilebilir.
Belkide böyle bir tasarıma adım atarken mevsim şartlarını, konumunu düşünürseniz daha başarılı çalışmalar çıkartabilirsiniz.
Bu sayede pencerelerinize ve merdivenlerinize gösterdiğiniz özende artacaktır.
Taşıyıcı sistemi hakkında konuşmak izin için çok erken ancak. Daha sistematik bir düzen oluşturulabilir.
Kolay gelsin. Başarılar dilerim. |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 09:20 ÖS |
RE:
Semih Borva 54 Hafta Önce
|

Semih Borva Saygın Üye

Katılım Tarihi: 08.07.08
 |
Beni sadece sen şaşırtmadın aslında...
Böyle düşündüren tasarımlar yok değil.
Tasarımına en yakın ve ilk aklıma gelen belkide senin tasarımına uygun sayılabilecek bir başka tasarımı paylaşmak istedim.
 |
| |
|
|
| 54 Hafta Önce 11:23 ÖS |
RE:
Ofis Çalışmam |

nesriny Yönetici

|
Oux benim favori tasarımcım, gitmeyin üstüne, öğreteceğiz bu işi O'na. Gerçi strüktürdür sistemeatiktir, bu gibi sınırlandırıcı unsurlarla sıkmak bir tasarımcının yaratıcılığını dizginler, sönükleştirir ama ütopikten gerçekçiliğe doğru kaymasını istiyorsak ayakların yere basması şart. Mesela tesisatı da sorun olacaktır bu çalışmanın, katlar arasında bir ortak nokta gökdelen sistemlerinde 'core/merkez' diye adlandırılan çekirdek tarzı bir bögle olur, tüm taşıyıcı sistem ve ıslak mekanlar burada yer alır. 
Ouxdan beklediğim gökdelen tasarımı Semih'in görselini verdiği gibi birşeydi.  |
| |
|