Tecrübe: Mesaj Sayısı: 424 Nereden: Adana Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 06-07-2008 14:56
Sketchup'ta üç boyutlu bir çizimde, yüzey çizgilerini seçebilmek için genelde shift komutuyla çizgileri tek tek seçmek ile uğraşırız.
Bunum pratik bir yolu ise, silgi ile çizgileri seçmektir.Nasıl olacak diyorsanız;
Eraser tool'u seçmek istediğimiz çizgilerin üzerinde veya tüm yüzeyde gezdiriyoruz. Ama kesinlikle sol tuştan elimizi kaldırmıyoruz.Kaldırdığımız anda tüm çizgiler bildiğiniz üzere silinir.O yüzden sol tuştan elimizi kaldırmadan sağ tuşa basıyoruz.Elimizi kaldrıracağımız zaman, imleci herhangi bir çizginin(İmleç yüzeyin üzerindeyken, tuşlardan elimizi kaldırırsak tüm seçim iptal edilir) üzerindeyken kaldırıyoruz.Tuşlardan elimizi kaldırdığımız anda bir pencere çıkacaktır.Bu pencereden de escape tuşuna basarak çıkıyoruz.Ve sonuç olarak çizgileri seçmiş oluyoruz.
Aslında açıkalmanın uzunluğuna bakmayın, yöntem çok kısa.Bir kaç denemeden sonra çok pratik bir şekilde çizgileri uğraşmadan seçiyor olacaksınız.
İyi çalışmalar,
Düzenleyen: llllerdemlllll Düzenleme Tarihi: 06-07-2008 15:00
Çizime yeni başladığım sıralarda küçücük silgiyle bu kadar şey nasıl silinir , bu çizgilerin hepsini nasıl seçerim diye uğraşırken elimi basılı tuttuğumda tesadüfen keşfettiğim bir yöntemdi ve uzunca bir süredir kullanıyordum. Epeyce de işime yaradı.
Bunu dile getirmek hiç aklıma gelmemişti. Bilindiğini düşünüp paylaşma gereği duymadım sanırım. Ama ufacık detayları paylaşmanın bile diğer arkadaşlara yararını farkettim şimdi. Düşünüp diğer arkadaşların yararlanmasına sunduğun için sağol.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 424 Nereden: Adana Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 07-07-2008 19:54
buyser yazdı:
Çizime yeni başladığım sıralarda küçücük silgiyle bu kadar şey nasıl silinir , bu çizgilerin hepsini nasıl seçerim diye uğraşırken elimi basılı tuttuğumda tesadüfen keşfettiğim bir yöntemdi ve uzunca bir süredir kullanıyordum. Epeyce de işime yaradı.
Bunu dile getirmek hiç aklıma gelmemişti. Bilindiğini düşünüp paylaşma gereği duymadım sanırım. Ama ufacık detayları paylaşmanın bile diğer arkadaşlara yararını farkettim şimdi. Düşünüp diğer arkadaşların yararlanmasına sunduğun için sağol.
Evet bende uzun süredir kullanıyordum. Yapı projesi için tekrar sketchup'a geçtiğimde aklıma geldi burada paylaşmak.Aslında daha bir sürü ufak ayrıntı var,İnsanın uyguladıkça aklına geliyor.
Merhaba arkadaşlar .. maksadınız yüzey çizgilerini seçili konuma getirmekse ..
yüzey üzerinde bir kez tıkladığınızda yüzeyi
iki kez tıkladığınızda yüzeyi ve kenar çizgilerini
üçkez tıkladıgınız da modelin tamamını seçili hale getirmis olursunuz..
İstediginiz sadece cızgılerın secılı olması ıse ıkı kez tıkladıgınızda yüzey ve kenar cızgılerı secılı hale gelıcektır sectık ten sonra shift e basılı tutarak yuzeye tıkladıgımız da sadece kenar cızgılerı secılı kalır bılgınıze....