Tecrübe: Mesaj Sayısı: 383 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 21.04.08
Mesaj Tarihi 06-06-2008 00:28
Merhabalar,
20 dakikada almış olduğum bu görseli beğeninize sunuyorum.
Daha önceden tasarlamış olduğum bir villanın wc'sine ait görseldir. Modelleme çok daha önceden Autocad'te yapılmış olup, geçtiğimiz 1 saat içinde SketchUp'a import edilmiş ve renderı alınmıştır.
Mekan 2.50m.x1.50m. boyutlarında...
Sahnede 1 adet "omni light", 1 adette "rectengular light" olmak üzere 2 adet ışık bulunmakta. Noktasal ışık kaynağım tavanın ortasında, dikdörtgensel ışık kaynağımda sağda aynanın üstünde bulunmakta.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 06-06-2008 11:28
Gözüme ilk çarpanlar; Resmin asılı olduğu duvar sanki soradan konmuş gibi, ortamla hiç bağlantısı yokmuş gibi.
Dolap kolları metalik parlak olsa daha çekici olur. @st-archy ın dediği gibi, biraz daha aydınlık. Biraz daha
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1047 Nereden: Manisa / istanbul mekik dokuyor Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 06-06-2008 11:52
60 lık ampul olur sa tek bir noktada ışık patlaması ile karşılaşabilirsin. 2 tane 30 luk ve homojen bir dağılımla yerleşim, daha uygun olabilir. Sketchup ve v-ray bilmiyorum henüz fakat gerçek hayattaki fiziki durumlarını düşününce bunu çıkartıyorum!
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 383 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 21.04.08
Mesaj Tarihi 06-06-2008 12:06
aliceylan1981 yazdı: 60 lık ampul olur sa tek bir noktada ışık patlaması ile karşılaşabilirsin. 2 tane 30 luk ve homojen bir dağılımla yerleşim, daha uygun olabilir. Sketchup ve v-ray bilmiyorum henüz fakat gerçek hayattaki fiziki durumlarını düşününce bunu çıkartıyorum!
Direkt olarak ampulun olduğu yere bakmadığımız ve sahne içersinde görünmediği için o dediğin patlamayı görmeme ihtimalimiz olabilir.
Bu sefer ahşap kaplama daha gerçekçi olmuş.
Bu materyali nasıl eklediniz?
Yeni başladığım için bunu yapmayi bilmiyorum.
Kolay gelsin...
Düzeltme Notu: Noktadan sonra boşluk bırakıp büyük harfle yazınız.
Daha okunaklı bir görüntü için bağlantılı olmayan cümleleri bir alt satıra yazınız.
Düzenleyen: st-archy Düzenleme Tarihi: 06-06-2008 14:32
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1870 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 06-06-2008 21:54
Tablonun kenarlarında da mı görsel devam ediyor ?
Oranlara dair birşeyler söylemek isterdim ama yasin arkadaşımıza verdiğiniz cevap aklıma geldi, susuyorum o konuda.
Dolap kolları gözümü rahatsız ediyor, hem formu hem materyali hem boyutu, neyse fazla sinir bozmayayım, elinize sağlık tekrar, paylaşım için de teşekkürler, siz bu render da bayağı bir yol katettiniz.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 1870 Nereden: İstanbul Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 02.04.08
Mesaj Tarihi 06-06-2008 22:06
Söylemeden geçemeyeceğim, aynanın karşına belki de görünmeyen biryerlere birşeyler yerleştirseydiniz de yansımasını görüp ayna olduğunu daha iyi kavrayabilseydik.
Mesaj Tarihi 06-06-2008 22:14
Oranlar konusuna fazla takılmayın.
Kameranın deformasyonundan kaynaklanan şeyler bunlar. Tavanın yüksek oluşundan değil yoksa
Ayna konusunda da haklısınız. Belki aynanın arkasını beyaz duvar yapıp, şu an beyaz olan yeri mozaik yaparsam daha bir anlaşılır ayna olduğu ki zaten şu an 4 te 1 i ancak görünüyor yahu ...
Yine bana en son sıra geldi galiba
Söylenenlerin dışında çekmece-dolap aralıklarını belirginleştirmek,daha gerçekçi görünmesini sağlamak için, vray başlığının altında anlatılan yöntemleri denerseniz çok daha iyi duruyor.
Tecrübe: Mesaj Sayısı: 424 Nereden: Adana Durum:çevrimdışı Katılım Tarihi: 09.05.08
Mesaj Tarihi 07-06-2008 09:48
Ahşap yüzeylerin refrection değerini hafif arttırıp, tablonun asılı olduğu duvarın materyeline hafif doku verseydik nasıl olurdu ? Ayrıca vray'in hazır materyallerinde seramik kaplaması var.Rengini beyaza çevirip lavabo için kullanabilirsiniz.
Elinize sağlık.
Düzenleyen: llllerdemlllll Düzenleme Tarihi: 07-06-2008 17:29
Mesaj Tarihi 07-06-2008 11:29
buyser yazdı:
Yine bana en son sıra geldi galiba
Söylenenlerin dışında çekmece-dolap aralıklarını belirginleştirmek,daha gerçekçi görünmesini sağlamak için, vray başlığının altında anlatılan yöntemleri denerseniz çok daha iyi duruyor.
Sevgili Serap Hanım,
Bu sanırım birazda tercih meselesi Ben hep içe geçen ve katmanlı dolap yüzeylerindense bu tip kapakla tamamen kapanan dolap yüzeylerini daha çok seviyorum. Ama detay konusunda haklı olabilirsiniz.
Mesaj Tarihi 07-06-2008 11:31
llllerdemlllll yazdı:
Ahşap yüzeylerin reclection değerini hafif arttırıp, tablonun asılı olduğu duvarın materyeline hafif doku verseydik nasıl olurdu ? Ayrıca vray'in hazır materyallerinde seramik kaplaması var.Rengini beyaza çevirip lavabo için kullanabilirsiniz.
Elinize sağlık.
Haklısınız, hoş olabilirdi Erdem Bey.
Kaplama konusunda daha çok çalışmam gerektiğini bende düşünüyorum. Hatırlatmanız için teşekkürler.
Görüşmek üzere.
Bu Mesajı İmleyin:
Başlığı İzleyenler
0 Üye 1 Ziyaretçi Başlığı Görüntülüyor.Toplam 1 Kişi.